duminică, 1 ianuarie 2012

predica la sfirsit de anul 2011

Dupa o perioada insemnata decit nu am mai apucat sa intru in Biserica Emanuel din Oradea, a venit momentul sa reintru in biserica. M-a incercat un sentiment cuidat stiind ca atitia ani, eram nelipsit de la biserica.

Mesajul de sfirsit de an l-a avut fr Paul Negrut.
(Desi initial am vrut sa trec invataturile din predica pe privat, mam gindit mai bine si am decis sa le trec pe public fiind poate mai tirziu o sursa de incurajare si pentru alti asa cum a fost pentru mine, dar totusi invataturile asa cum leam inteles pentru situatia mea o sa le trec pe privat)

Prima data fr. Paul a facut o referire la vers. care face referire la cei intelepti care rascumpara vremea. Dinsul a facut disctintia intre a recupera vreamea din punct de vedere cronologic (Nu poti sa devii mai tinar decit cum esti nic daca folosesti creme, sau medicamente), dar ceea ce poti e sa rascumperi vremea. sa folosesti oportunitatile care ti-le aduce fiecare perioada de timp a vietii (invata de la furnica).

In al doilea rind fr. Paul a facut referire la psalmul 1, care incepe cu omul care stie sa zica "NU". El stie la ce sa zica NU. dar a facut o disctintie care mi s-a parut cel putin interesanta. Sunt anumite care trebuie sa le spui NU din principiu , ne apaind apoi alte explicatii. Trebuie sa te infrinezi, daca nu iti fac bine scopului tau.

Iar in al treilea rind a facut dictinctia intre caracterul plevei care este purtata de orice fel de invatatura, in contradictie cu un copac pe care il gasesti tot in acel loc in care a fost si ieri. chiar daca au venit furtunile peste el, copacul a ramas tot in acelasi loc, ba mai mult fiind situat linga un izvor de apa el isi da rodul la vremea lui.

Domnul sa ne ajute sa dam fiecare rodul la vremea la care el ne-a randuit pe fiecare